-->

Koncert „Dodir Crne Gore“ u organizaciji Nacionalnog savjeta

24 februar 2016

Poznati crnogorski gitarski duo, Srđan Bulatović i Darko Nikčević održaće ove sedmice koncerte u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Vrbasu. Na nastupima će svirati muziku sa njihovog izdanja „Dodir Crne Gore“ u kojima su na poseban način obrađene najpoznatije crnogorske etno kompozicije.

Novosadski koncert održaće se u petak 26. februara u Sinagogi sa početkom u 20 sati. U Sremskim Karlovcima termin koncerta je najavljen za subotu, 27. februar u 19h u Svečanoj Sali Karlovačke gimnazije, a u Vrbasu će gitaristi nastupiti u nedelju 28. februara u 19 sati u bioskopu Jugoslavija.

Koncerti u Novom Sadu i Vrbasu urađeni su u organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji i ulaz je besplatan. Ovo je nastavak kulturne politike Nacionalnog savjeta sa  podrškom koncertima,  izložbama slika i fotografija, predstavama i likovnim kolonijima.

Nastup u Sremskim Karlovcima organizovao je Generalni konzulat Crne Gore u Srbiji i ulaz je takođe besplatan.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.